Õllesummer on aastaid kahjumit teeninud (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllesummer 2016.
Õllesummer 2016. Foto: Viktor Burkivski

Möödunud aasta ei olnud Õllesummerit korraldavale Meediaekspress OÜle kuigi edukas, kuna firma kahjum süvenes. 

Meediaekspressi peamine leib tulebki Õllesummeri festivali tegemisest. Majandusaasta aruandest nähtub, et kuigi firma müügitulu kasvas ligi viiendiku võrra ja ulatus pea miljoni euroni, siis kahjum suurenes 70 378 euroni. Aasta varem teenis ettevõte 37 000 eurot kahjumit.

Õllesummeri piletimüügitulu langes eelmisel aastal 12 protsenti 381 000 eurole. Vähem teeniti ka festivalil kauplemisõiguse ja reklaami müügist. Kogukäive kasvas vaid tänud muude teenuste müügile, mida aruandes ei täpsustada.

Siiski on tänu möödunud aastate priskele kasumile Meediaekspressi kontol jaotamata raha 376 000 eurot. Dividende eelmine aasta ei makstud.

Meediaekspressis töötas mullu keskmiselt viis inimest, kes teenisid kuus 1280 eurot. Juhatusele, kuhu kuuluvad nii Marje Hansar kui Tarmo Tuvike, maksti aasta jooksul tasusid 42 000 eurot.

Eile algas Tallinna Lauluväljakul tänavune Õllesummer, kus esimese päeva peaesinejana astus üles Briti rokkbänd Kasabian.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles