Tallinna lennujaam ületas korraga mitu senist reisijate rekordit

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljutine Eesti võrkpallurite vastuvõtt Tallinna lennujaamas
Hiljutine Eesti võrkpallurite vastuvõtt Tallinna lennujaamas Foto: Tairo Lutter

Juunikuu kujunes Tallinna lennujaamas kõige suurema reisijate arvuga kuuks läbi aegade, kokku läbis lennujaama enam kui veerand miljonit reisijat. Samuti purunes ka suurima reisijate arvuga nädala rekord – juuni viimasel nädalal reisis Tallinna Lennujaama kaudu 62 744 reisijat. 

Tallinna Lennujaama turundusdirektori Eero Pärgmäe sõnul veavad reisijate arvu kasvu paranenud lennuvõimalused, sest juunis toimusid regulaarsed otselennud 35 sihtkohta, enim on istekohtade pakkumist suurendanud Nordica. Juunis läbi Tallinna lennujaama üle 258 000 reisija.

«Lennujaama uue julgestuskontrolliala suurem läbilaskevõime aitab meil rekordilise reisijate arvuga paremini toime tulla, kuid prognoosime sellise nõudluse jätkumist vähemalt oktoobrikuuni,» märkis Pärgmäe. Seetõttu palub lennujaam lennureisijatel arvestada, et lennujaama tuleks ummikute vältimiseks tulla vähemalt 1,5–2 tundi enne lennu väljumist.

«Uued kontroll-liinid kiirendavad reisijate pääsemist lennule eeskätt juhul, kui reisija on oma pagasi korrektselt pakkinud ning enne julgestuskontrolli võtnud pagasist välja elektroonilised seadmed ja vedelikud – see aitaks oluliselt leevendada julgestuskontrolli läbimisel tekkida võivaid järjekordi,» lausus Pärgmäe.

Lennureisijate arv kasvas juunikuus möödunud aastaga võrreldes 15 protsenti, poole aasta kokkuvõttes on keskmine reisijate arvu kasv 16 protsenti. Regulaarlendudel suurenes pakutavate istekohtade arv kümme protsenti ning reisijate arv 14 protsenti.

Mullusega võrreldes on enim lende lisandunud Varssavi liinile, kuhu on sel suvel võimalik lennata kolm korda päevas. Juunis alustas taas suviseid lende Tallinna ja Barcelona vahel Hispaania lennufirma Vueling. Enim reisijaid oli juunis Frankfurdi liinil. Tšarterlendude sihtkohtadest olid populaarseimad Kreeka, Türgi ja Bulgaaria kuurortlinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles