Tesla aktsia tegi suure kukkumise

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model X ja Model S.
Tesla Model X ja Model S. Foto: JASON REED/Reuters/Scanpix

Elektriautode tootja Tesla aktsia hind kukkus eile üle seitsme protsendi, mis on väärtpaberi enam kui aasta suurim langus, sest autode müük oli tagasihoidlik.

Suurele langusele vaatamata on aktsia hind endiselt analüütikute mediaanhinnast kõrgem, kirjutab Reuters.

Tesla aktsia kukkus 7,2 protsenti enam kui kuu aja madalaimale tasemele 372,09 dollarini. Hinnalanguse protsent oli suurim alates 2016. aasta 22. juunist.

Elektriautode tootja teatas, et toimetas klientidele selle aasta esimesel poolel 47 100 elektrisedaani ja -linnamaasturit, mis jäi analüütikute prognooside alumisse otsa. Ettevõtte sõnul on vajakajäämise põhjuseks probleemid uute akudega. Tesla sõnul korvab teise poolaasta müük arvatavasti esimese poolaasta vajakajäämise.

Isegi pärast järsku kukkumist (eilsele 7,2- protsendilisele eelnes aktsia 2,5-protsendiline langus esmaspäeval, aga teisipäeval olid USA aktsiaturud suletud), on Tesla aktsia alates aasta algusest kerkinud 53 protsenti ja 25 protsenti kõrgemal kui analüütikute mediaanhinnasiht.

Reutersi andmetel katab Teslat 21 analüütikut, kes soovitavad aktsiat kas hoida või müüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles