Deutsche Banki juhid loobuvad lisatasudest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Banki peadirektor Josef Ackermann
Deutsche Banki peadirektor Josef Ackermann Foto: AFP / Scanpix

Saksa suurpanga Deutsche Banki peadirektor Josef Ackermann kavatseb loobuda selle aasta lisatasudest, kuna pangandust on tabanud suurim kriis pärast 1930ndaid.


Ajalehele Bild antud intervjuus kinnitas Ackermann (60), et ütleb lisatasudest ära nende kolleegide kasuks, kes seda rohkem väärivad, vahendas

Bloomberg.

Peadirektoriga sarnaselt käituvad ka panga juhtkonna ülejäänud kolm liiget.

Eelmisel aastal ulatusid Ackermanni lisatasud panga majandusraporti järgi 12,7 miljoni euroni (198,8 miljonit krooni).

Deutsche Banki peadirektor näitab eeskuju teiste riikide suurpankade juhtidele, keda on süüdistatud tohutute palkade teenimises ajal, mil finantsasutused võitlevad ellujäämisega globaalses krediidikriisis.

Näiteks pankrotistunud investeerimispanga Lehman Brothers peadirektor Richard Fuld pidi USA kongressi esindajatekoja komisjoni ees andma aru oma sissetulekutest.

Hiljem oli Fuld sunnitud ütlema, et loobub tänavu lisatasudest.  

Šveitsi panga UBS AG juhatuse esimees Peter Kurer ütles eile, et kuna pank sai sel aastal kahjumit, siis ta ilmselt boonust ei saa.  

Saksa suuruselt teise laenuandja Commerzbank AG ning Deutsche Postbank AG esindajad keeldusid avalikustamast, kas nende tegevjuhid järgnevad Ackermanni eeskujule või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles