Tallinna Kaubamaja võitleb Saaremaal maatüki nimel

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kaubamaja juht Erkki Laugus.
Tallinna Kaubamaja juht Erkki Laugus. Foto: Tairo Lutter

Börsiettevõte Tallinna Kaubamaja tahab ehitada Saaremaale Kuressaare külje alla ärihoone, kuid kohaliku omavalitsuse ja maa-ameti vastuseisu tõttu pole plaanist veel asja saanud.

Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS on pidanud aastaid plaani rajada Kuressaare Tammemetsa kinnistule ärihooned ühes parklaga enam kui 150 autole, kirjutab Saarte Hääl

Põhiliseks takistuseks on seejuures olnud juurdepääsu rajamise võimalus kinnistule. Eitavaid vastuseid on tulnud üksteise järel nii Lääne-Saare vallalt kui maanteeametilt, ent kinnistu omanik ei ole oma plaane maha matnud.

Viimasel ajal on valla ja ettevõtte vahel kirjavahetus taas elavnenud. Tallinna Kaubamaja Kinnisvara on esitanud vallavalitsusele taaskord taotluse detailplaneeringu algatamiseks.

Planeeringu koostamise eesmärk on kinnistu sihtotstarbe muutmine ärimaaks ja määrata ehitusõigus kuni kolme 13 meetri kõrguse ehk kahekorruselise ärihoone ehitamiseks.

Lisaks on kavandatud üldiste maakasutustingimuste määramine ja heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsude, parkimise ning tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendamine.

Kinnistuomanik ei soovinud veel oma kavatsusi lähemalt kommenteerida. Tallinna Kaubamaja Kinnisvara juhataja Peeter Kütt tõdes, et detailplaneerimine on pikaajaline protsess ja enne planeeringu kehtestamist on vaja teha palju eri osapooli puudutavaid toiminguid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles