Viletsast ilmast hoolimata müüs Rakvere juunis rekordkoguse liha

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatooted.
Lihatooted. Foto: Panther Media / Scanpix

Rakvere lihatööstuse müügikäive oli juunis rekordilised 5,5 miljonit eurot, mis on läbi aegade suurima käibega kalendrikuu ettevõtte ajaloos. 

Rakvere tooteid valmistava ASi HKScan Estonia juhatuse esimehe Anne Mere sõnul tuleb Rakvere müügimahust põhiline osa Eestist, kus juuni oli kõigi aegade suurima käibega.

Nii kasvas näiteks juunis Rakvere hakkliha müügikäive 25 protsenti ning erinevatel värske liha toodetel 15 protsenti. Varasemast enim müüdi ka leivakatteid, sinki, peekonit ja viinerit. Suure osakaalu Rakvere müügist moodustab ka marineeritud liha, sealhulgas grilltooted, mille müük kasvas esimesel suvekuul 6 protsendi võrra. 

Rakvere brändijuhi Triin Lõoke lisas, et sellesuvised edukaimad uudistooted on seavälisfileest tomahook-steik ning uued Lihaka sarja grilltooted. 

«Kuna Rakvere tooted müüvad iga aastaga paremini ka Lätis ja Leedus, siis toome üha enam müügile 3-keelse kujundusega tootepakendeid kõigis kolmes Balti riigis korraga,» selgitas Lõoke.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles