Eesti parim restoran teenis ligi pool miljonit kasumit

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NOA restoran.
NOA restoran. Foto: Kultuurikava.ee

OKO restoranid OÜ, mis opereerib Eestis praegu nelja tipprestorani, parandas möödunud aastal majandustulemusi ja teenis ligi pool miljonit eurot kasumit. 

Marko Zukkerile, Martti Siimannile ja Tõnis Siigurile kuuluva restoraniketi käive ulatus aga ligi 5 miljoni euroni. Omanikud võtsid isegi 30 000 eurot dividendi. Nii hindas juhatus 2016. aastat kordaläinuks: lisaks numbritele valiti gruppi kuuluv NOA Peakoka Pool aasta parimaks restoraniks, samuti jõuti EY Aasta Ettevõtja galal finaali. 

Juhatus loodab ka tänavu edu jätkumist, kuigi toob suurima riskina välja kvalifitseeritud tööjõu puuduse. «Samas pole meil ükski tegu ega areng töötajate puudumise taha pidama jäänud ning meie positiivne töökeskkond ja õhkkond on kaasa aidanud uute inimeste leidmisele,» rõhutas juhatus. 

Ettevõte alustas tegevust 2011. aastal OKO Restos Kaberneemes. Praeguseks kuulub firmale juba neli restorani – OKO, NOA, NOA Peakoka Pool ja Tuljak. Möödunud aasta detsembris kirjutati alla ka viienda restorani rendilepingule Nõmmel.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 99 inimest, kellele maksti veidi üle miljoni palkadeks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles