Osa legendaarsest Helsingi raudteejaamast leiab täiesti uue kasutuse (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsinki keskraudteejaam
Helsinki keskraudteejaam Foto: SCANPIX

Järgmisel aastal kolib Soome Raudtee oma peakontori legendaarsest Helsingi kesklinna raudteejaamast ära varasemalt Ylele kuulunud hoonesse Pasilasse. Neist tühjaks jäävad ruumid leiavad seejärel aga sootuks uutmoodi kasutuse.

Soome riigile kuuluv raudtee-ettevõte müüb oma Helsingi keskraudteejaamas asuva senise peakontori hooned investeerimisettevõttele Exilion, vahendab Yle. Juba on teada, et selle osa pea saja-aastasest hoonest, mis kuulub Soome Raudteele, plaanib Scandic Hotels 2020. aastaks ümber ehitada ruumikaks hotelliks. 

Helsingi keskraudteejaam iseenesest jääb aga pärast peakontori ruumide maha müümist jätkuvalt Soome Raudtee omandusse. Raudtee-ettevõte andis juba 2014. aastal tada, et plaanib peakontori hoonest ära kolida, kuna seal on ruumiga liiga kitsaks läinud. Ka ei toeta sealne infrastruktuur ettevõtte tänaseid vajadusi.

2015. aastal teatas raudteefirma, et plaanib kolida Soome rahvusringhäälingust Ylest vabaks jäänud hoonetesse Lääne-Pasila linnaosas. Rahvusringhääling ise kolis 1993. aastal ehitatud hoonetest ära põhjendusega, et soovivad kulusid kokku hoida. Soome Raudtee plaanib sinna kolida 2018. aasta kevadel.

Legendaarse Helsingi keskraudteejaama projekteeris tuntud Soome arhitekt Eliel Sarinen. Hoone ise õnnistati sisse 1919. aastal. Samas Soome Raudtee peakontorile kuulnud ruumid valmisid juba 1909. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles