Ehituse ABC maadleb jätkuvalt küberrünnakuga

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile maailma arvutivõrkudes levima hakanud lunavara on jõudnud otsapidi Eestisse, kui ehituspoekett Ehituse ABC sulges täna kõik on kauplused.
Eile maailma arvutivõrkudes levima hakanud lunavara on jõudnud otsapidi Eestisse, kui ehituspoekett Ehituse ABC sulges täna kõik on kauplused. Foto: Urmas Luik

Möödunud nädala teisipäeval küberrünnaku alla sattunud Ehituse ABC osad kauplused on endiselt suletud. 

Siiski on ettevõte suutnud likvideerida probleemid Tallinna, Tartu, Haapsalu ja Loksa kauplustes, mis on tänasest külastajatele avatud, teatas Ehituse ABC. 

Endiselt on kinni Pärnu, Rakvere, Jõhvi, Kohtla-Järve ja Narva poed. Kuna need avatakse, pole hetkel veel teada. 

Möödunud nädalal samuti lunavara ohvriks langenud Poola autovaruosade müüja Inter Carsi Mustamäe esindus on tänasest avatud. «Suutsime probleemid kõrvaldada ja jätkame tavapärast tööd,» selgitas firma Mustamäe müügiesinduse juht Rain Luik.

Möödunud nädalal levima hakanud uue küberviiruse ohvriks langes Eestis kolm ettevõtet, lisaks Ehituse ABCle ja Inter Carsile ka Prantsusmaa tööstuskontserni Eesti tütar Saint-Gobain Glassolutions Baltiklaas. Rünnaku hirmus sulges arvutisüsteemid ennetavalt ka uuringufirma Kantar Emor.

Euroopa riigid ning USA ja Euroopa suurfirmad teatasid, et on sattunud Venemaalt ja Ukrainast alguse saanud ning seejärel mujale levinud rahvusvahelise küberrünnaku sihtmärgiks.

Küberturvalisuse analüütikute sõnul näitavad kümnetele ettevõtetele kahju teinud küberrünnaku Petya taktika, tehnika ja selle läbiviimine, et rünnakut orkestreeriti ühest riigist ning see oli ilmselt Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles