BLRT Laevaehitus liigub pankroti suunas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT Grupi suuromanik Fjodor Berman.
BLRT Grupi suuromanik Fjodor Berman. Foto: Mihkel Maripuu

BLRT Grupp ASi osalusega OÜ BLRT Laevaehitus esitas Harju maakohtule pankrotiavalduse.

BLRT Grupi pressiesindaja Katja Ljubobratets ütles BNS-ile, et BLRT Laevaehituse likvideerimise käigus selgus, et ettevõtte varad ei kata selle kohustusi ning vastavalt seadusest tulenevatele nõuetele esitati firma pankrotiavaldus.

Laevaehitusega tegelenud BLRT Laevaehituse 2009. aasta majandusaasta aruande kohaselt oli ettevõtte majandustegevus lõpetatud juba toona. Firma müügitulu oli 2009. aastal 81,4 miljonit krooni ja kahjum 6,6 miljonit krooni.

Krediidiinfo andmetel kuulub ettevõtest 39 protsenti BLRT grupile, 20,5 protsenti Tallinna Laevatehas OÜle ja 17,8 protsenti Tehnomet OÜle. Väiksemad osalused on firmas Aleksandr Kustovil, BLRT Rekato OÜl ja Vene-Balti Sadam OÜl.

Harju maakohus määras ettevõtte ajutiseks pankrotihalduriks Ene Ahase ning arutab pankrotiavaldust 11. aprillil.

Kontsern BLRT Grupp koosseisu kuulub 70 ettevõtet, mis tegutsevad Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Norras, Venemaal, Poolas ja Ukrainas. Peamisteks tegevusaladeks on laevaehitus- ja remont, suuremahuliste metallkonstruktsioonide tootmine, masinaehitus, vanametalli ümbertöötlemine, stividori- ja sadamateenused ning metalli ja tööstusgaaside ost ja müük. Kontserni ettevõtetes töötab umbes 4000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles