Kontorid ei jää puhta joogiveeta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna joogivesi ei ole halvenenud.
Tallinna joogivesi ei ole halvenenud. Foto: Henn Soodla

Saku Lätte töötajate nimel streigihoiatuse teinud transporditöötajate ametiühing jõudis täna riikliku lepitaja juures töötandjaga kollektiivlepingu sõlmimises põhimõttelise kokkuleppeni.


Riiklik lepitaja Henn Pärn ütles, et kollektiivlepinguga jõuti tänaseks ühele poole, kuid kuna mõned asjaolud vajavad veel täpsustamist, andis ta selle sõlmimiseks aega esmaspäeva õhtul kella kuueni.

«Kahjuks on see küll kahe aasta asemel vaid üheks aastaks, aga arvestades seda, et tegu on esimese kollektiivlepinguga selles ettevõttes üldse, võib tulemusega rahule jääda,» sõnas Pärn. Ta lisas, et tähtis on, et töörahu säiliks.

Kollektiivlepingu sõlmimine tähendab töötajatele mõningast palgatõusu ja sotsiaaltoetusi, kuid täpsemalt ei soostunud lepitaja enne sellele alla kirjutamist rääkima.

Pärna sõnul on turuolukord praegu Saku Lätte jaoks üsna raske, sest osa kliente loobuvad vee tellimisest ja turg variseb kokku. Seetõttu pidas ta tööandja tehtud järeleandmisi eriti väärtuslikeks.

Vaatamata sellele, et streigiähvardusega ühinesid vaid kümmekond Saku Lätte Tallinna piirkonna autojuht-ekspediitorit, hakkab sõlmitav kollektiivleping kehtima kõigile.

Nimetatud töötüli oli riikliku lepitaja menetluses juba selle aasta maikuust. Saku Lätte autojuht-ekspediitorid kaebasid töö raskusele mittevastava tasu üle ja nõudsid selle tõstmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles