Fotod: selline näeb välja uuenenud julgestus- ja VIP-alaga Tallinna lennujaam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päev enne Eesti eesistumise ametlikku algust on Tallinna lennujaam saanud valmis nii uue julgestus- kui ka VIP-ala.

Kui Tallinna lennujaama VIP-ala sai valmis juba juuni alguses, siis täna avati ka uuenenud julgestusala. Tänasest tehakse lennueelset julgestuskontrolli terminali lõunapoolses otsas uutes ruumides.

Varasema julgestuskontrolliga võrreldes on ruumi pindala kasvanud peaaegu kaks korda ning kasutusele võetakse uued julgestuskontrolli liinid. Uute liinide pikkuseks on varasema 11 meetri asemel 17–20 meetrit, seega on reisijatel rohkem ruumi kontrolliks valmistumiseks ning asjade kokkupanekuks pärast kontrolli. Kokku on võimalik kasutada viit julgestuskontrolli liini.

Juuni alguses valmisid lennujaamas ka VIP-külaliste teenindamiseks mõeldud ruumid, kogu VIP-kompleks koliti ühele tasapinnale, uue osa suuruseks on 343 ruutmeetrit. Lisaks olemasolevale kahele VIP-ruumile lisandus veel kaks uut VIP-ruumi, mida saab vajadusel poolitada, samuti avardus julgestuskontrolli ala. Kokku saab uues VIP-kompleksis korraga teenindada enam kui 150 klienti kuues ruumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles