Esimese iPhone'i arendaja näitas nutitelefoni varajasi prototüüpe

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs näitamas esimest iPhone'i REUTERS/Kimberly White/
Steve Jobs näitamas esimest iPhone'i REUTERS/Kimberly White/ Foto: KIMBERLY WHITE/REUTERS

iPhone’i juubeli puhul näitas nutitelefoni klaviatuuri arendusega tegelenud tarkvara disainer Ken Kocienda, millised olid seadme esimesed prototüübid.

Kõige hämmastavam element esimese iPhone’i juures oli füüsilise klaviatuuri hülgamine ja tarkvaralise lahenduse väljatöötamine, kirjutab The Verge. Heites pilgu kümme aastat tagasi minevikku, tundub idee loogiline, kuid nutitelefoni arenduse hetkel oli tegemist radikaalse kontseptsiooniga, mis mõjus tohutult tuleviku tarkvaraliideste ja nutitelefonide disainile.

Legendaarse telefoni sünnipäeva puhul näitas kasutajaliidese disainer Ken Kocienda, millised olid telefoni esimesed prototüübid. Apple’i arendusmeeskond kutsus prototüüptelefone hellitavalt «vallabideks».

Tähelepanuväärne on, kui sarnased on prototüübid esimese tarbijatele suunatud mudeliga. Esimene iPhone tuli välja kümme aastat tagasi ja seadis standardi kogu maailma nutitelefonide turule

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles