Karude perekond müüs tuntud beebipoodide äri

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremalt: Ines Karu, Kaia Karu ja Armin Karu
Paremalt: Ines Karu, Kaia Karu ja Armin Karu Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Perekond Karu müüs Baltikumi rajatud Mothercare frantsiisiäri Juku lastepoodide omanikele.

Leedu ärimehele Valdas Nanartaviciusele kuuluv Kotryna OÜ omandas Suurbritannia tuntuima emadele, beebidele ja kuni 10-aastastele lastele vajaminevaid kaupu pakkuva Mothercare e-poe ja jaekauplused e-poe Eestis, Lätis ja Leedus, mille frantsiis kuulus perekond Karu ettevõttele Emahool OÜ.

Kotryna OÜ all tegutsevad Eestis 2007. aastast alates Juku lastepoed, mis tegutsevad kokku kaheksas linnas: Tallinnas, Rakveres, Viljandi, Narva, Pärnu, Kuressaare, Kohtla-Järves ja Tartus. Kokku on ettevõttel 13 kauplust.

Karude äriperekond otsustas beebipoodide äri ära müüa ühisel otsusel teravnenud konkurentsi tõttu beebi- ja lastekaupade turul ja enda teistele tegevustele panustamise tõttu. Ettevõtte kuulus enamvähem võrdse (veerandi osalusega) neljale pereliikmele: Armin Karule, Ines Karule, Kaia Karule ja Erik Karule.

Mothercare brändi kauplused rajas Baltikumi Emahool OÜ, mille asutas perekond Karu 2005. aastal. Tegevusaastate jooksul avati seitse jaekauplust ja e-pood ning Mothercare'ist kujunes üks populaarsemaid perekeskseid kauplusi, mille turuosa oli kolm protsenti nii Eestis kui Lätis (2015. aasta Emor uuringu kohaselt).

Mothercare asutati 1961. aastal ja tänaseks on Mothercare'il 1351 kauplust rohkem kui 60 riigis. 11. augustil 2005 avas Mothercare oma esimese kaupluse Tallinnas, olles olles sõlminud frantsiisilepingu Mothercare’i kaupluste rajamiseks kõigis Balti riikides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles