Honda, Toyota ja Nissan plaanivad tootmise taaskäivitamist Jaapanis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuttuued Hondad
Tuttuued Hondad Foto: SCANPIX

Autofirmad Honda, Toyota ja Nissan teatasid täna tootmise taaskäivitamisest Jaapanis asuvates tehastes.

Toyota, mille tõusva päikese maal asuvad tehased annavad poole kogu maailmas valmistavatest Toyotatest, käivitab tootmise 18. aprillil. Tehased, mis kannatavad tarneprobleemide all, töötavad 50-protsendise võimsusega, vahendas NYTimes.com

Tehased pannakse 28. aprillil kinni, kuna siis algab «kuldse nädala» puhkustesesoon, mis kestab 10. maini.

Toyota kavatseb silma peal hoida tehaste detailidega varustamisel ja langetab selle järgi otsuse tootmise jätkamise osas.

Honda ja Nissan kavatsevad tootmise praegu suletuna olevates Jaapani tehastes samuti varsti taaskäivitada ja seda pooles mahus.

Sony, mikrokiipe valmistav Renesas ja DRAMi (dünaamiline muutmälu) tootev Elpida Memory Inc. teatasid täna, et järeltõuke põhjustatud elektrikatkestused riigi põhjaosas peatasid tootmise mõnes tehases.

Autotootjad sulgesid tootmisettevõtted pärast 11. märtsi maavärinat, mille tugevuseks Richteri skaala järgi mõõdeti 8,9 magnituudi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles