Sõõrumaa turvafirma võtab valvama droonid (2)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimekas armeedroon maksab USS Security juhatuse liikme Arved Liivranna andmetel ligi 40 000 eurot, mida firma ei suudaks mõistliku aja jooksul tagasi teenida. Seetõttu kasutavad nad keskklassi droone.
Võimekas armeedroon maksab USS Security juhatuse liikme Arved Liivranna andmetel ligi 40 000 eurot, mida firma ei suudaks mõistliku aja jooksul tagasi teenida. Seetõttu kasutavad nad keskklassi droone. Foto: Sander Ilvest

Tänavu Eesti Rahva Muuseumi valvamiseks mehitamata õhusõiduki kasutusele võtnud USS Security kavatseb droonidega varustada oma patrullsõidukid ja otsib lennuvahendite sündmuskohale toimetamiseks partnerit taksofirmade seast.

«Samal ajal kui enamik kaupu ja teenuseid kallinevad, läheb turvateenus ja infotehnoloogia odavamaks – selline asjade käik sunnib meid konkurentsis püsimiseks üha uusi tehnilisi vahendeid kasutama,» põhjendas uuendust USS Security juhatuse liige Arved Liivrand.

Uusi tehnoloogilisi lahendusi otsiv turvafirma plaanib droone proovida esmalt liikuvpatrullide abivahendina suurtel tööstusobjektidel ja karjäärides. Kuid tulevikus võivad turvafirma droonid hakata paiknema näiteks taksode pakiruumis. Kui häiret andnud objektile lähedal asuvas taksos pole parasjagu klienti, täidab takso turvafirma tellimuse ja viib drooni sündmuskohale. Taksojuht tõstab mehitamata õhusõiduki välja ja turvafirma juhtimiskeskus suunab drooni vaatluslennule.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles