PRIA kinnitas 15 miljonit uuele piimaühistule ära

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Piima juht Jaanus Murakas
E-Piima juht Jaanus Murakas Foto: Erakogu

PRIA peadirektor kinnitas ühistulise piimatööstuse toetuse jagamisel hindamiskomisjoni soovitust anda see raha E-Piim Toomine ASile.

25. mail kogunes Tartus PRIA keskuses toetuse abil rajatava ühistulise piimatööstuse suurprojektide hindamise komisjon ja tegi PRIAle ettepaneku toetada E-Piim Tootmine AS projekti, mille täna PRIA peadirektor ka otsusega kinnitas, teatas amet.

«Kuigi PRIA saab määrata toetuse ainult ühele projektil, loodame me, et E-Piim Tootmine AS ja Milkest AS leiavad võimaluse oma plaanide teostamisel teha koostööd ja Eestis oleks tulevikus üks suur piimatootjaid ühendav piimatööstus,» ütles PRIA peadirektori asetäitja Jaanus Hämmal.

15 miljoni euro suuruse eelarvega investeeringutoetus on Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meede põllumajandustoodete töötlemise ja turustamise suurprojektide elluviimiseks, mille sihtrühmaks on Eestis valitud piimandussektor. Eesmärgiks on uue ühistulise piimatööstuse rajamine.  

Toetust oli võimalik määrata vaid ühele projektile. Kaheksaliikmeline sõltumatutest ja pädevatest spetsialistidest koosnev hindamiskomisjon töötas läbi veebruaris laekunud kahe võistleva  taotluse (E-Piim Tootmine AS, Milkest AS) dokumendid. Täna tehtud otsuses määrati toetuse saajaks E-Piim Tootmine AS.

Uue piimatööstuse rajamist toetatakse 15 miljoni euroga, millest Euroopa Liit katab 85 protsenti ja Eesti riigi kaasfinantseering on 15 protsenti. Uus piimatööstus peaks tegutsema hakkama viie aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles