Forbesi edetabel: Onu Robert on rikkaim tegelaskuju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Onu Roberti lähisugulane Piilupart Donald
Pildil Onu Roberti lähisugulane Piilupart Donald Foto: SCANPIX

Ajakiri Forbes otsustas välja selgitada, milline popkultuurist tuttav  tegelaskuju on virtuaalses mõttes kõige «rikkam», teisisõnu hindas Forbes tegelaskujusid ja nende väärtust sarnaselt sellega, kuidas hinnatakse brändide rahalist väärtust.

Analüüsis arvestas Forbes, millisest teosest on tegelaskuju pärit, milliseid kaupu saab tegelaskuju abil müüa ja mis seisus on tegelaskuju autoriõiguste omaniku rahateenimisvõime tegelaskuju abil praegu ja edaspidi.

Üllatus-üllatus, aga esikohale tuli Walt Disney teostest tuttav Onu Robert, kes on tuntud oma ülima kokkuhoidlikkuse ja harjumuse poolest hoida oma raha ainult kuldmüntides. Nüüd näib see konservatiivne eelarvepoliitika end ära tasuvat. Roberti väärtuseks nimetab Forbes müstilised 30,8 miljardit (siin ja edaspidi summad eurodes).

Teise koha hõivab Videviku-saaga vampiirilugude üks kõrvaltegelane 370-aastane vampiir Carlisle Cullen 25,2 miljardiga. Kolmandal kohal asetseb Iiri päritolu nutikas ja kriminaalsete kalduvustega Artemis Fowl II 9,5 miljardiga.

Ülejäänud tabelist leiab mitmeid ka väljaspool USAd tuttavaid tegelasi. Kuuendal kohal on «Raudmehe» koomiksi peategelane Tony Stark (väärtus 6,5 miljardit USD), keda paari viimase aasta jooksul on kinolinal ülimenukalt etendanud Robert Downey Jr.

Seitsmendalt kohalt leiame lohe Smaugi, kelle transportis oma fantaasiamaailmast raamatulehekülgedele kirjanik J.R.R. Tolkien, «Kääbiku»-lugude autor. Eluka väärtuseks peetakse 6 miljardit.

Kaheksandal kohal asetseb Bruce Wayne, kes on Batmani-lugudes tegelikult see tüüp, kes Gotham Citys nahkhiiremehe kostüümis ja uhke Batmobiiliga ringi sõites korra järele valvab (väärtus 4,9 miljardit)

12. kohalt vaatab vastu «Simpsonite» multikast tuntud C. Montgomery Burns, tuumajaama omanik ja ekstsentriline rikkur. Tema kujuteldavas seifis leidub vara 0,7 miljardi eest.

Sama suure väärtusega leiame 13. kohal külmaverelise Wall Streeti finantsisti Gordon Gekko, keda mulluses filmis «Wall Street: raha ei maga» mängis Michael Douglas, nagu ta tegi seda ka 1987. aastal filmis «Wall Street».

Keskmiselt on esimese 15 hulka tulnud tegelaskujude väärtus 9,8 miljardit dollarit. Kõigi 15 tegelaskuju väärtus on kogusummas 20 protsenti suurem kui samasuguses arvestuses aasta tagasi.

Vaata kogu tabelit Forbesi kodulehet siit. Postimees Online`i artiklit samal teemal aastast 2007 vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles