Tõniste: Eesti eesistumise ajal on oluline finantssektori tugevdamine (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske rahandusminister Toomas Tõniste.
Värske rahandusminister Toomas Tõniste. Foto: Georg Kõrre

Rahandusminister Toomas Tõniste kohtus kolmapäeval Brüsselis Euroopa Parlamendi majandus- ja rahanduskomisjoni (ECON) esimehe Roberto Gualtieriga, kus arutati finantssektori teemasid, milles Eesti plaanib jõuda eesistumise ajal läbirääkimisteni Euroopa Parlamendiga.

«Meie üks olulisemaid eesmärke on liikuda edasi algatustega, mis aitavad tugevdada panganduse ja kapitaliturgude liitu. Siinjuures on tähis leida õige tasakaal riskide vähendamise ja jagamise osas tulevikus,» märkis rahandusminister Toomas Tõniste pressiteates. 

Ta tõi eraldi välja, et pangandusriskide vähendamise meetmete paketi ajakriitilisemates osades alustatakse läbirääkimisi Euroopa parlamendiga sügisel ning selles teemas on soov saavutada kokkulepe Eesti eesistumise ajal. Paketi ajakriitilisem osa hõlmab näiteks põhimõtteid kriisi korral võlanõuetega tegelemise järjekorra kohta. 

Eesti peab Tõniste sõnul tähtsaks ka nii era- kui avaliku sektori investeeringute taseme kasvu ning teeb pingutusi, et saavutada kokkulepe Euroopa Parlamendiga Euroopa Strateegiliste Investeeringute Fondi (EFSI) mandaadi laiendamise osas.

«Meie eesmärgid Euroopa Liidu majandus- ja rahandusnõukogus tulenevad Eesti üldisest eesistumise prioriteedist aidata kaasa avatud ja uuendusmeelse Euroopa majanduse arengule,» märkis Tõniste. Ta rõhutas, et Eesti juhitavate kõneluste tulemuslikkus sõltub väga palju heast koostööst Euroopa Parlamendi ja Komisjoniga.

Gualtieri väljendas toetust Eesti kavatsustele ning soovis edu eesseisvate väljakutsetega toimetulekuks. 

Rahandusminister tutvustab Euroopa Parlamendi ECON komiteele eesistumise prioriteete lähemalt 11. juulil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles