Krediidipanga tütarfirma omandab Lätis kokku kukkunud Maxima krundi kõrval asuva kortermaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusud Maxima supermarketi ees Riias Zolitude linnaosas.
Rusud Maxima supermarketi ees Riias Zolitude linnaosas. Foto: SCANPIX

Krediidipanga tütarfirma on võla katteks omandamas Lätis kokku kukkunud Maxima krundi kõrval asuva korrusmaja ning plaanib selle tulevikus maha müüa.

Mäletatavasti sai Riia Zolitūde linnaosa Maxima ostukeskuse katusevaringus 2013. aasta 21. novembril surma 54 inimest ning veel kümned vigastada. 

«Kui Krediidipank saab selle vara omanikuks, siis peame tõenäoliseks, et müüme selle esimesel võimalusel edasi, sest Krediidipangal puudub huvi Lätis kinnisvara omada,» ütles Krediidipanga turundusjuht Tiina Tali BNS-ile.

Arendajale Homburg Zolitude kuulunud kokku varisenud Riia Zolitūde linnaosa Maxima jaepoe kõrvalkrunt koos seal arendatava kortermajaga müüdi enamakkumise käigus 3,9 miljoni euroga Krediidipanga tütarfirmale.

Kuivõrd Krediidipanga Läti filiaalile kuulus kinnistule seatud hüpoteek, siis oksjonil tasutud summa liikus pangale tagasi. Oksjoni alghind oli 3,2 miljonit eurot ning see toimus 23. maist 22. juunini. Krundil asub Homburg Zolitude arendatud kortermaja.

Kohalikud elanikud ning Zolitude õnnetuse ohvrid ütlesid algusest peale, et kortermaja tuleb lammutada ning asendada mälestusplatsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles