Enn Kunila võttis dividendidena 2,3 miljonit eurot

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Kunila
Enn Kunila Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kunstimetseen ja Tallinna Kaubamaja üks suuromanik Enn Kunila võttis eelmisel aastal dividendidena välja 2,32 miljonit eurot.

Kunila on Tallinna Kaubamaja ja terve rea teiste suurettevõtte aktsionär talle kuuluva ettevõtte Sperare kaudu. Sperare peamiseks tegevusalaks on tehingud kunstilist väärtust omavate taiestega ning nende eksponeerimine, investeerimisalane tegevus ja kunstiraamatute vahendusmüük, kirjutatakse ettevõtte majandusaruandes.

Sperarele kuulub 25 protsenti osaühingu NG Kapital osadest, kelle omakorda kuulub 68,75 protsenti investeerimisfirma NG Investeeringud aktsiatest. NG Investeeringutele kuuluvad alkoholitootja Liviko, jäätisetootja Balbiino, mööblitootja Kitman Thulema ning suurima investeeringuna 67 protsenti Tallinna Kaubamaja Grupi aktsiatest. Kokku kuulub ettevõttele sajaprotsendiline või väiksem osalus 28 tütar- ja ühes sidusettevõttes.

Sperare eelmise aasta kasum oli 3,3 miljonit eurot võrrelduna 4,9 miljoni euro suuruse kasumiga 2015. aastal.

2015. aastal võttis Kunila omanikutuluna 1,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles