MKM müüb ELMO renditeenuse ja autopargi 277 000 euroga

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmo Rent
Elmo Rent Foto: Peeter Langovits

ELMO renditeenusele ja 31 elektriautole tehtud enampakkumise võitis kolme ettevõtte ühispakkumus.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium pani aprillis avalikule enampakkumisele ELMO Rendi ehk elektromobiilsuse programmi raames loodud elektriautode renditeenuse koos selle juurde kuuluva masinapargiga, milles sisaldub 31 elektriautot (22 Nissan Leaf’i ja 9 Mitsubishi i-Miev’i) ja 15 rendiautode tavalaadijat.

Enampakkumisel osales neli pakkujat ning edukaks tunnistati Pärisvara OÜ, Aitkal OÜ ning Bootspillow OÜ poolt esitatud ühispakkumus maksumusega 277 000 eurot. Pakkumise alghinnaks oli 120 000 eurot. ELMO Rendi uus omanik peab tagama renditeenuse pakkumise jätkamist vähemalt kolme aasta jooksul.

Eesti elektromobiilsuse programm ELMO on Eesti Valitsuse ja Mitsubishi Corporationi koostöös käivitatud programm energiatõhusate ja keskkonnasäästlike elektriautode ja laetavate hübriidide kasutusele võtmise toetamiseks. 2013. aastal käivitunud ELMO Rendi eesmärk oli tutvustada ja populariseerida elektriautode kasutamist ning anda igale huvilisele võimalus proovida omal käel elektriautoga sõitmist.

Tänaseks on programm täitnud oma peamise eesmärgi, erinevaid elektrisõidukite rente on turul mitmeid ning riigil on võimalik anda välja töötatud teenus nö. vabaturule. Samuti on rajatud sõidukite laadimiseks vajalik kiirlaadimisvõrgustik ning Eestisse on programmi raames soetatud 1200 elektriautot.

ELMO programmi raames loodud kiirlaadimistaristu hankeleping lõpeb selle aasta lõpus, MKM plaanib ka sellele lähiajal uue omaniku leida.

Programmi viisid ellu Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Sotsiaalministeerium ja SA KredEx.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles