Üllatavalt soodne lõbu: kuninglik perekond läheb igale britile maksma 65 penni (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninglik perekond kuninganna Elizabeth II sünnipäevapidustustel
Kuninglik perekond kuninganna Elizabeth II sünnipäevapidustustel Foto: SCANPIX

Kuningliku perekonna ülevalpidamine on küll kallis, kuid iga briti kohta on seda üllatavalt vähe. 

Kuninglik perekond sai 2016-2017. aasta jooksul riigieelarvest toetust 42,8 miljonit naela või 48 miljonit eurot, selle eest tasutakse kuninganna ja tema perekonna majapidamis- ja reisikulud, vahendab Reuters.

Reisimisele kulus kuninglikul perekonnal eelmisel aastal 4,5 miljonit naela. Kõige kulukam oli sealjuures prints Charles´i reis Itaaliasse, Rumeeniasse ja Austriasse, miks läks maksma 154 000 naela või 175 000 eurot.

Aastased kulutused kuninglikule perekonnale peaksid tõusma aga  76,1 miljoni naelani (87 miljoni euroni) kuna valitsus nõustus 10 aasta jooksul maksma välja 369 miljonit naela Buckinghami palee remondiks, sest sealsed elektrijuhtmed ja veetorud vajavad hädasti väljavahetamist.

Kuigi summa tundub suur, saavad britid oma maksuraha eest väga palju, kinnitas kuninganna varahoidja Alan Reid. Kuningliku perekonna ülalpidamine läks igale britile mullu maksma 65 senti, sama paju kui üks kaunis postmark.

Aasta jooksul käis kuninglik perekond enam kui 3000 ametlikul üritusel, 91-aastane kuninganna Elizabeth II osales ametlikel üritustel 162 ja tema abikaasa prints Philip 196 korral. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles