IT-firmad lähevad Hollywoodi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki logo
Facebooki logo Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images/Scanpix

Tänavu jaanuaris kirjutas majandusajakirjandus, et maailma suurim IT-kompanii Apple plaanib minna Hollywoodi ning hakata tootma filme ja seriaale. Vaevalt pool aastat hiljem on plaanidega edasi mindud ning kümmekond päeva tagasi teatas hiidfirma, et värbas telekompaniist Sony Pictures Television kaks tippjuhti, Jamie Erlichti ja Zack Van Amburgi, kes asuvad looma globaalset videoprogrammi.

«Palgates Erlichti ja Van Amburgi, saatis Apple Hollywoodi selge sõnumi: me võtame originaalvideoäri ülesehitamist tõsiselt,» kommenteeriti uudist ajalehes The New York Times. Mõjuka päevalehe sõnul on need kaks meest uue generatsiooni säravaimad stuudiojuhid. Ametisse asuvad nad suve lõpul.

Eile kirjutati majanduslehes The Wall Street Journal, et oma telesarju ja -filme plaanib hakata tootma ka sotsiaalmeediaettevõte Facebook, mis peab läbirääkimisi Hollywoodi stuudio ja agentuuridega kvaliteetsarjade tootmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles