Suurtootjaks kasvanud Klammer julgeb mõelda suurelt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
INDREK KLAMMER
INDREK KLAMMER Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Voore Farmi ja veel mitme teise Lääne-Virumaal Vinni vallas tegutseva põllumajandusfirma ning kolme sealse mõisa omanik Indrek Klammer on mees, kes ei lepi vähesega, vaid tahab alati rohkem ja parimat.

Nagu maapoisid ikka, tegi ka Indrek Klammer maatööga tutvust juba kooliajal majandipõllul kõplamas käies. Rakvere 1. keskkoolis omandatud traktoristipaberitega sai ta üheks koolivaheajaks tööle uhke nimega asutuse, Tööpunalipu Ordeniga NLKP 25. Kongressi nimelise Vinni Näidissovhoostehnikumi Viru-Jaagupi osakonda, mille töökoda asus praeguse Voore Farmi kontoriga samas kohas.

Ka Klammerite pere juured asuvad sealsamas sügaval Voore küla mullas, nende esivanemad on samas külas elanud vähemalt Põhjasõja aegadest peale. Raja talu, kus Indrek Klammer koos abikaasa ja pojaga praegugi elab, on rajatud 1862. aastal. Nõnda on üsna loomulik, et see kant on talle südame külge kasvanud ja ta on pidanud oma aukohuseks piirkonna elu edasi viia. On tähelepanuväärne, et ta ei ole vahetanud oma elukohta mõne mõisa vastu, sest praeguseks kuulub neid talle lähikonnas koos maadega tervelt kolm. «Mulle piisab väikesest isakodust täiesti,» lausub ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles