Õiguskantsler uurib mürarohke pelletitehase rajamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelletid
Pelletid Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Õiguskantsler on asunud Purila küla elanike kaebuste tõttu uurima, kas Rapla vald on Warmeston OÜ pelletitehase rajamist võimaldades järginud hea halduse tava ja põhiõiguste tagamise põhimõtet – nimelt häirib elanikke pelletitehase müra.

Õiguskantsler saatis esmaspäeval Rapla vallavanemale Kalle Toometile mitmeid küsimusi pelletitehase rajamise tingimuste ja selle kohta, mida vald on teinud tehasest lähtuva müra vähendamiseks. Muuhulgas soovib õiguskantsler teada, kas pelletitehase rajamisele eelnevalt hinnati keskkonnamõju, koostati detailplaneering ja kaasati protsessi kohalikud elanikud, teavitades neid ning kuulates seisukohti.

Õiguskantsler soovib vallalt ka selgitusi, mida on tehasest lähtuva mürahäiringu vähendamiseks seni tehtud ning mida kavatseb vald Purila elanike heaolu kaitseks ette võtta. Rapla vallavalitsuse vastuseid ootab õiguskantsler 7. juuliks.

Kohalik ajaleht «Raplamaa Sõnumid» kirjutas märtsis, et tehasest tulev müra on ööpäevaringne ja meenutab lähenevat lennukit. Kui seda heli korra kuulda, siis see ei häiri, kuid kohalikud kuulevad seda pidevalt, kirjutas leht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles