Venelased hoiavad rahakotiraudu kindlalt koos

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rublad
Rublad Foto: SCANPIX

Sel ajal kui reaalpalk Venemaal kasvas mais 3,7 protsenti on jaemüügi kasv vaevaline.

Jaemüük kasvas mais aastases võrdluses 0,7 protsenti, reaalpalk on kasvanud aga 10 kuud järjest, ületades analüütikute ootusi. Venemaa keskpanga prognooside kohaselt on tarbijad sama ettevaatlikud veel vähemalt kolm aastat, vahendab Bloomberg.

«Kuna reaalpalk kasvab jaemüügist kiiremini tähendab see, et säästud, mille määr on niigi kõrge, suurenevad veelgi,» märkis Goldman Sachs Group Inc analüütik Clemens Grafe.

Majapidamised on rahakotiraudade avamisel ettevaatlikud, kuna kaks aastat majanduslangust on  veel valusalt meeles. Pooled  keskpanga küsitlusele vastanutest arvasid, et lisasissetuleku korral nad pigem paneksid raha säästudeks kõrvale.

Venelaste keskmine ost poest vähenes mais 2,3 protsendi võrra 7,7 euroni. Samas kulutati rohkem allahindlustel ja väikepoodides.

Sberbank CIB uuringu kohasel pidas 73 protsenti vastanutest ennast hinnatundlikuks, 45 protsenti küsitletutest kinnitas, et käib toidupoes ostmas ainult allahinnatud kaupu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles