Jack Ma: tööpäev on tulevikus neljatunnine

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Ma
Jack Ma Foto: SCANPIX

Alibaba rajaja Jack Ma on kindel, et tehisintellekti  areng teeb inimeste elud lihtsamaks ning mõnekümne aasta pärast on tööpäevad oluliselt lühemad. 

«Arvan, et 30 aasta pärast töötavad inimesed ainult neli tundi päevas ja neli päeva nädalas, » vahendab MSN.com tema sõnu.

«Minu vanaisa töötas päevas 16 tundi põllul ja arvas, et tal on kogu aeg väga palju tööd. Meie töötame 8 tundi päevas ja arvame ka, et meil on palju teha,» lisas Ma.

Hiina miljardär toonitas samas, et tehisintellekt ei peaks matkima inimkäitumist. «Masinad ei peaks olema nagu inimesed. Masinad peaksid suutma teha neid asju, mida inimesed ei suuda.»

Ma, kes on hariduselt õpetaja, rõhutas ka vajadust muuta haridussüsteemi, et automatiseerimisega kaasnevad muutused ei ole ühiskonnale nii valusad. Ta oli veendunud, et lõppuks jääb võim masinate üle ikkagi inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles