Sõõrumaa Rotermann City teenis mullu ligi 2 miljonit eurot üüritulu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurettevõtja Urmas Sõõrumaa.
Suurettevõtja Urmas Sõõrumaa. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Urmas Sõõrumaale kuuluv Rotermann City lõpetas eelmise majandusaasta enam kui 2-miljonilise kasumiga, millest 1,9 miljonit moodustas üüritulu.

Tallinna valimiskarussellile pürgiva Sõõrumaa ettevõtte käive kasvas aastaga veidi üle 1 protsendi, selgub Rotermann City kasumiaruandest. Kinnisvarainvesteeringutelt teenitud üüritulu moodustas ligi 1,9 miljonit eurot. Võrreldes aasta varasemaga jäi kinnisvara üürimisest ja parklakohtade rendist saadud tulu samale tasemele. Rotermann City ligi 2,1 miljoni eurone kasum sisaldab ka kinnisvarainvesteeringute ümberhindluse 1,1 miljonit eurot.

«Kuna netopalga kasv on aeglustunud, piirab see tagajärjena ka tarbimist, kuid sellegipoolest kasvasid eluasemeinvesteeringud mõõdukalt,» kirjutas Sõõrumaa enda firma tegevusaruandes.

«Üldiselt on kinnisvaraturg püsinud stabiilsena ja hinnatrend on olnud mõõdukas kasvutempos. Ka laenutingimused on püsinud soodsad, mida on toetanud omakorda soodne Euribori määr -0,1 protsenti.»

Kaubanduspindade nõudlus on Sõõrumaa hinnangul suurem kaubanduskeskustes ja väiksem kaubandustänavatel – büroopindade turul on Tallinna kesklinnas enam nõutud aga A-klassi bürood, mille pakkumine on hakanud mõnevõrra juba nõudlust ületama. Rahandusministeeriumi prognoosi kohaselt on tänavu oodata kuni 2,7-protsendist tarbijahindade kasvu.

Rotermann City üürib Tallinna kesklinnas asuvas Rotermanni kvartalis kaubandus-, teenindus- ja A- klassi bürooruume. Kokku opereerib ettevõte kuues hoones 9900-ruutmeetrisel pinnal. Aruandeperioodil olid ettevõttele kuuluvad kinnisvarainvesteeringud edukalt välja üüritud. Kuigi aasta keskmine vakantsus moodustas üürnike vahetuse tõttu 2 protsenti, puudusid aruandeperioodi lõpul vabad üüripinnad.

Ka tänavu jätkab ettevõte kinnisvarainvesteeringute üüri- ja haldamistegevusega ning üürnike leidmisega vabanevatele pindadele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles