Tehnikaülikooli osalus vähiuuringute keskuses läks India firmale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiuuringute keskusel on käest libisemas suure vaevaga võidetud projektid.
Vähiuuringute keskusel on käest libisemas suure vaevaga võidetud projektid. Foto: Toomas Huik

Euroopas teaduskeskust vajav India farmaatsiakontsern Bravo Pharma plaanib omandada aastaid Eestis vähiuuringutega tegelenud Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse ning ostis endale Tallinna tehnikaülikoolile kuulunud aktsiad

«Üritame järk-järgult veenda kõiki aktsionäre ja loodetavasti on nad nõus loovutama Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse meile,» selgitas Bravo Pharma Grupi omanik Rakesh Pandey «Aktuaalsele Kaamerale», vahendab ERR uudised.

Keskus sattus raskustesse paar aastat tagasi, kui Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) lõpetas selle rahastamise ning koostööpartneritelt ei saadud võlgu tagasi. Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskusel on ligi poole miljoni euro suurune võlg, keskuse aktsionäride hulgas on lisaks Vene ja USA ettevõtetele ka Tallinna Tehnikaülikool ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla.

Vähi TAK-i endine juht Riin Ehin kinnitas, et teaduskeskusel on tööjärg ees. Euroopa maksavähi uuringuprojekt HEPAMUT peab tooma selgust sellesse, kuivõrd Põhja- ja Lõuna-Euroopas erinevatel põhjustel tekkiv maksavähk vajab põhjustest lähtuvalt erinevat ravi ja diagnostikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles