Olari Taal kaotas ringkonnakohtus

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal
Olari Taal Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtja ja ekspankur Olari Taal vaidlustas ringkonnakohtus otsuse, mis andis vaid osaliselt talle õiguse vaidluses finantsjärelevalvega.

Tallinna ringkonnakohtu referent Evelin Haravee ütles, et kohus jättis Taali apellatsioonikaebuse rahuldamata.

Haravee lisas, et ka kohtukulud jäid Taali kanda.

24. novembril 2008 saatis finantsinspektsioon Eften Capitalile ja Taalile kirja, milles märkis, et viimane rikkus Hoiupanga juhatuse esimehena töötades krediidiasutuse seadust, pani toime haldusõigusrikkumisi ja varjas järelevalve asutuse eest olulist infot.

Finantsjärelevalve teatas sama kirjaga, et need rikkumised sunnivad järelevalvet kaaluma Taali sobivust Eften Capitali nõukogu liikmeks. Viimane oli esitanud tegevusloa taotluse sama aasta septembris.

Halduskohus leidis, et finantsinspektsioon rikkus süütuse presumptsiooni, kui oma ametlikus kirjas väitis, et Taal on toime pannud mitu õigusrikkumist Daiwa-afääri ajal. Samas märgib kohtunik, et finantsjärelevalvel on õigus kaaluda isiku sobivust fondivalitseja juhtorganisse ka siis, kui isikut pole ametlikult mõnes finantskuriteos või -väärteos süüdi mõistetud.

Taal polnud selle otsusega rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles