Wendrel oli mullu suurepärane aasta

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö Wendre tehases.
Töö Wendre tehases. Foto: Urmas Luik

Euroopa suurim teki- ja padjatootja AS Wendre kasvatas mullu tänu tugevale ekspordile ja tootmise tõhustamisele märgatavalt nii käivet kui kasumit. 

Nii kasvas ettevõte käive ligemale 30 protsenti, küündides 106,3 miljoni euroni. Puhaskasumit teenis firma 7,5 miljonit eurot, mis on umbes poole rohkem kui 2015. aastal, selgub kontserni vastsest majandusaasta aruandest. 

Wendre märgib aruandes, et 2016. aasta oli neile tõesti edukas. Ühena põhjustest tõi juhatus välja liitumise samasse kontserni kuuluva OÜ Stramiga, tänu sellele õnnestus suurendada efektiivsust ja kasvatada selle ärisuuna müügitulusid ja kasumlikkust. 

Samuti kasvas Wendre müügitulu pea kõikidel olulisematel eksporditurgudel, enim Rootsis, Suurbritannias, Soomes ja USAs. Ettevõte müübki 95 protsenti oma toodangust välismaale. 

Käesoleval aastal soovib Wendre aga majandustulemusi veel parandada. Eesmärk on tuua Soome sõsarfirma ja Rootsis asuva grupiettevõtte äritegevus Wendresse. Peale selle tahab firma alustada Pärnu Lina tänava tehase laiendusega ja käivitada Maardu tehases sohvade tootmise. 

AS Wendre on Pärnumaa suurim ja olulisim ettevõte. Kontsernis töötas mullu keskmiselt 844 inimest. Wendre kuulub Trading House Scandinavia AB kontserni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles