Kodumaja kasum tegi suure hüppe

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Kodumaja juhatuse esimees Lembit Lump.
AS Kodumaja juhatuse esimees Lembit Lump. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peamiselt Norrasse puitmaju ehitav Kodumaja eelmise aasta kasum hüppas 39 protsenti 7,6 miljoni euroni, selgub ettevõtte eelmise aasta majandusaruandest.

«Aastal 2016 oli Kodumaja ettevõtete domineerivaks turuks Norra (90,6 protsenti), kuid senisest oluliselt enam on perspektiive, et Rootsi turust võiks juba lähiajal tekkida arvestatav alternatiiv Norra turule.  Sellesuunalisi muutusi on juba näha ja kajastuvad need arengud ka Kodumaja ettevõtete 2017. aasta tulemustes,» kirjutatakse aruandes.

Kodumaja 2016. aasta käive kasvas 16 protsenti rekordilise 65,7 miljoni euroni. Viie aastaga on ettevõtte käive kasvanud pea kaks korda.

Ettevõte maksis eelmisel aastal 4,9 miljonit eurot dividende võrrelduna 5,4 miljoni euro suuruse omanikutuluga 2014. aastal.

Kodumaja suurim omanik on ettevõtte juht Lembit Lump, kellele kuulub osaühingu Bonaares kaudu 39,7 protsenti ehitusettevõtte aktsiatest. Kodumaja aktsionäride hulka kuuluvad ka teiste hulgas Tõnu Laak, Heldur Meerits, Rain Lõhmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles