Eesti Energia läheb Poola elektrit ja gaasi müüma

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia.
Eesti Energia. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Energia tütarettevõttele Enefit väljastati Poola energiaturgu reguleerivalt ametilt luba elektri ja maagaasiga kauplemiseks. Ettevõte keskendub väike ja keskmise suurusega ettevõtete ning suuremate tööstusklientide teenindamisele. 

Eesti Energia energiamüügi juhi Karla Agani sõnul on äritegevuse alustamine Poolas osa Eesti Energia strateegilisest eesmärgist kasvada Baltikumi elektrimüüjast Läänemere piirkonna energiamüüjaks ja energiateenuste pakkujaks.

«Oleme tänaseks Lätis ja Leedus edukalt tegutsenud üle kümne aasta ning kindlustanud arvestatava positsiooni Baltikumi energiaturul. Saadud kogemuste najal usume, et saavutame edu ka Poolas,» ütles Agan.

Enefit müüb Poolas klientidele elektrit ja maagaasi, mis ostetakse energiabörsidelt. Lisaks energia müügile pakutakse ka energiaga seotud konsultatsioone ja lisateenuseid. 

«Panustame Poolas pikaajaliste partnersuhete loomisele. Näeme, et Poola turul on ruumi energiamüüjale, kes pakub kliendi vajadustele vastavaid tooteid ja kvaliteetset personaalset teenindust,» lisas Agan.

Poola elektrituru maht on aastas üle 161 teravatt-tunni,, mis on üle kuue korra suurem, kui Baltikumi elektriturg kokku, mis eelmisel aastal oli 25 teravatt-tundi.

Poola gaasituru maht on aastas üle 166 teravatt-tundi, mis on neli korda  suurem, kui Baltikumi gaasiturg kokku, mis eelmisel aastal oli 41 teravatt-tundi.

Poola ettevõtte Enefit Sp. z o.o juhatuse liikmed on Eesti Energia energiamüügi juht Karla Agan, Eesti Energia Läti ja Leedu tütarettevõtete tegevjuht Janis Bethers ning Enefit Sp. z o.o juhataja Maciej Kowalski. Poola etttevõttes töötab kohapeal kuus inimest. Enefit Sp. z o.o ainuomanik on Eesti Energia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles