Kohus mõistis bussifirma juhile ligi 15 000 euro suuruse rahalise karistuse (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussifirma Atko peakontor Tallinnas.
Bussifirma Atko peakontor Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Harju maakohus kinnitas kolmapäeval altkäemaksu andmises süüdistatava, bussifirmade Harjumaa Liinid, MTG, ATKO Trans, ATKO Liinid ja Järve Bussipark juhatuse liikme Margo Tomingase prokuratuuriga sõlmitud karistusleppe, millega ta sai ligi 15 000 euro suuruse rahalise karistuse.

Kokkuleppe kohaselt sai altkäemaksu andmises süüdistatav Tomingas 14 700 euro suuruse rahalise karistuse ja temalt altkäemaksu võtmises süüdistatav, kaitseväe peastaabi protokolliteenistuse spetsialistina töötanud Kristjan Varik sai tingimisi ühe aasta, viie kuu ja 27 päeva pikkuse vangistuse ühe aasta ja kuue kuulise katseajaga, teatas ERR uudised.

Tomingas ja Varik ei ole end süüdi tunnistanud, kuid kokkuleppemenetluses seda ei küsita.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt sai kaitseväe peastaabi protokolliteenistuse spetsialistina töötanud Varik aastail 2011-2013 transpordi, trükiteenuste, meenete ning toitlustusega tegelevatelt ettevõtetelt altkäemaksuna vara kokku 75 306 euro väärtuses selle eest, et ta tellis teenuseid ja kaupu just nendelt firmadelt ja lubas samu ettevõtteid ka edaspidi eelistada.

Süüdistuse järgi sai Varik aktsiaseltside Harjumaa Liinid, MTG, ATKO Trans, ATKO Liinid ja Järve Bussipark juhatuse liikmelt Tomingaselt altkäemaksuna vara kokku 51 653 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles