Nortal kaasas laienemiseks ja laenude tasumiseks 15 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nortali asutaja Priit Alamäe.
Nortali asutaja Priit Alamäe. Foto: Liis Treimann.

Tarkvaraettevõte Nortal kaasas investoritelt võlakirjaemissiooni teel 15 miljonit eurot ja kasutab seda laienemiseks ning olemasolevate kohustuste refinantseerimiseks.

Ettevõtte teatel on võlakirjad on nimiväärtusega 100 000 eurot, viieaastase tähtaja ning viieprotsendise intressimääraga, mida makstakse välja poole aasta tagant. Võlakirjaemissiooni korraldas Evli Bank, märkimist viis läbi Redgate Capital.

Nortali asutaja ja juhi Priit Alamäe sõnul  on ettevõtte plaanitud projektid tekitanud huvi ja kindlustunde nii Soome kui Balti riikide investorites. «Soovime viia meie teenused uutele turgudele Euroopas, Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas, laiendada jalajälge Ameerikas ning teistel turgudel, kus me juba tegutseme,» lisas Alamäe.

Äripäevale antud intervjuus ütles Alamäe, et võlakirju ostsid respekteeritud fondid, investeerimisfondid, pangad ja rikkad eraisikud ehk klassikalised investorid, kes paigutavad raha kapitaliturgudele. Eestist kõige tuntum on tema sõnul Swedbanki pensionifondid.

Küsimuse peale, et kuhu täpsemalt plaanib ettevõte laieneda, vastas Nortal, et on kaks põhjamaad, Taani ja Norra, kuhu soovitakse minna, samuti Põhja-Ameerika, kus praegu tegutseb üksnes paarkümmend inimest ja kuhu jagub tööd mitmeks aastaks. Suured projektid on algamas Pärsia lahe ääres, valitsussektoris.

Nortali tegevuskasum ehk EBITDA kasvas 2016. aastal 30 protsenti 5,2 miljoni euroni. Ettevõtte konsolideeritud käive oli 2016. aastal 43,5 miljonit eurot.

Nortali aktsionärid ostsid 2016. aastal Enterprise Investors investeerimisfondilt ja LHV pensionifondidelt tagasi 50 protsenti grupi aktsiatest, omandades ettevõttes taas täisosaluse. Samaaegselt suurenes aktsionäride ring ning nüüd kuulub Nortali aktsionäride hulka 34 ettevõtte töötajat. Samal aastal ühines Nortal läbi aktsiavahetuse Rootsi ettevõttega Element.

Nortalil on hetkel projekte ligi kahekümnes riigis ning annab tööd enam kui 550 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles