Soomes tuleb toidupoodides müügile senisest kangem alkohol

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome toidupoodides võis seni müüa kuni 4,7-protsendilise alkoholisisaldusega jooke.
Soome toidupoodides võis seni müüa kuni 4,7-protsendilise alkoholisisaldusega jooke. Foto: Tanel Pihelgas

Soome valitsus on jõudnud kokkuleppele lubamaks toidukauplustes müüa kuni 5,5-protsendise alkoholisisaldusega jooke, muudatus jõustub kava kohaselt uue aasta alguses.

Vastava otsuse peab veel heaks kiitma Soome parlament, kuhu vastav eelnõu tahetakse saata võimalikult kiiresti. Soome parlamendiliikme Antti Kaikkoneni sõnul peaks seadus jõustuma tuleva aasta algusest.

Kaikkoneni sõnul ei pruugi osa parlamendiliikmeid ettepanekut toetada, kuna varem on räägitud väiksema alkoholisisaldusega jookide müügiloast.

"Seal on esindajaid, kellest osale on oluline, et protsent oleks väiksem ja osa sooviksid, et see võiks olla kõrgem," sõnas Kaikkonen.

Soome sotsiaal- ja tervishoiuuministeerium algatas eelmisel aastal seadusemuudatuse, millega leevendataks senised suhteliselt rangeid alkoholi müügipiirangud.

Toidupoed võivad uue seaduse kohaselt senise 4,7-protsendise alkoholisisaldusega lahjale alkoholile lisaks hakata müüma kuni 5,5-protsendise alkoholisisaldusega jooke, sealjuures ei pea tegemist olema kääritatud jookidega, vaid müüa võib ka kange alkoholi baasil valmistatud kokteile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles