«Rahva teenrid»: majandushuve kiputakse looduse nimel liiga tõtakalt hülgama (8)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktivistid Haaberstis hõberemmelga ümber.
Aktivistid Haaberstis hõberemmelga ümber. Foto: Liis Treimann

Eestis kiputakse loodushoiu nimel väga kergekäeliselt majanduslikke eeliseid kõrvale heitma, ehkki meie suuremad linnad on Euroopa suurlinnadega võrreldes niigi väga rohelised, leiti Vikerraadio saates «Rahva teenrid».

Saatekülaline Peeter Helme ütles, et Haabersti remmelga ümber toimuv näib olevat järjekordne seda sorti lugu, kus tegelikud huvid jäävad kuskile varju ning esiplaanil on emotsionaalne seltskond, kes läheb alati avaliku algatusega kaasa, isegi küsimata, mis selle taga suuremat on, vahendab ERRi uudisteportaal.

Teine saatekülaline Merilin Pärli märkis, et vahet tuleks teha metsal ja linnal, sest viimane on keskkond, kus on vajalikud mingid arengud.

«Antud juhul on Haabersti ristmiku remondi või ehitustööde põhjuseks see, et tõsta liiklusturvalisust. Ja hakata 24. tunnil äkki end ühe puu külge aheldama on naeruväärne,» sõnas ta. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles