Palo sõnul pole välisinvesteeringud edendanud teadus- ja arendustegevust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Elmo Riig / Sakala

Kogemus on näidanud, et välisinvesteeringud ei ole suutnud tekitada nõudlust teadus- ja arendustegevuse järele, kuna välisomanikud eelistavad suuresti finantssektorit, kaubandust ja kinnisvara, leiab ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

Palo sõnul on nii erasektor kui ka poliitiline retoorika liiga kaua olnud fokusseeritud välisinvesteeringute najal majanduse ülesehitamisele, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Tänaseks oleme mõnes mõttes jõudnud teelahkmele, kus peame võtma tasakaalukama vaate ning julgustama ka kohalikul kapitalil põhinevate ettevõtetete investeerimistegevust,» märgib ta.

Palo sõnul on kogemus näidanud, et välisinvesteeringud ei ole suutnud tekitada nõudlust teadus- ja arendustegevuse järele, kuna välisomanike poolt on suuresti eelistatud finantssektor, kaubanduse ja kinnisvara valdkonnad. 

«Siinkohal saakski riik vahele astuda ja olla abiks «nutikust» soodustava tegevusega, näiteks innovatsiooni toetavate riigihangete kaudu,» pakub minister.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles