Uute sõiduautode müük Euroopas sai taas tugevamalt jalad alla

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota hübriidautod
Toyota hübriidautod Foto: Liis Treimann

Kui üleüldiselt kasvas mais Euroopas uute sõiduautode turg 7,6 protsenti, siis näiteks Suurbritanniat tabas 8,5-protsendiline langus. Samas Eesti autoturg kasvas ligi viiendiku võrra.

Aprillis toimunud kerge languse järel pööras Euroopa Liidus uute sõiduautode müük maikuus taas tõusulainele, teatas AMTEL. Euroopa Liidu riikides müüdi mais 1,38 miljonit uut sõiduautot, mis ületas mulluse maikuu müügi umbes 100 000 auto ehk 7,6 protsendi võrra.

 Viie kuu kokkuvõttes on Euroopas müüdud 6,72 miljonit uut sõiduautot, mida on 5,3 protsenti rohkem kui möödunud aasta samal perioodil. Müük kasvas peaaegu kõigil suurematel turgudel, välja arvatud Suurbritannias, kus uute autode müük langes 8,5 protsenti võrra. 

Saksamaal kasvas uute sõiduautode müük 12,9 protsenti, Prantsusmaal 8,9 protsenti, Itaalias 8,2 protsenti ja Hispaanias 11,2 protsenti. Ka meie naaberriikides kasvab uute sõiduautode müük jätkuvalt. Nii Lätis kui ka Leedus kasvas turg 9,1 protsenti ning Soomes 5,1 protsenti.

Ka Eesti autoturul läks maikuus hästi. Võrreldes möödunud aasta sama ajaga oli kasv 17 protsenti. Kui 2016. aasta mais müüdi  2198 uut sõiduautot, siis sel aastal müüdi 2571 autot. 

Ka on Eestis kasv selles osas, mis puudutab aasta esimese viie kuu automüügi numbreid, kus kasv on 9,3 protsenti. Kui mullu müüdi selle aja jooksul 9760 uut sõiduautot, siis selle aasta jaanuarist maikuuni müüdi 10 666 autot.

Mais kasvasid müüginumbrid ka kõigil suurematel autotootjatel. Jätkuvalt on Euroopas turuliidriteks Volkswageni, PSA ja Renault kontsernid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles