Saksa minister: põllumajandustoetused peavad jääma samaks (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa põllumajandusminister Christian Schmidt näeb Eesti Euroopa Liidu nõukogu eesistumisel võtmerolli ühise põllumajanduspoliitika uue sisu defineerimisel.
Saksamaa põllumajandusminister Christian Schmidt näeb Eesti Euroopa Liidu nõukogu eesistumisel võtmerolli ühise põllumajanduspoliitika uue sisu defineerimisel. Foto: Eero Vabamägi

Teisipäeval ja kolmapäeval Eestit külastanud Saksamaa toidu- ja põllumajandusminister Christian Schmidt leiab, et ka pärast brittide lahkumist Euroopa Liidust tuleb põllumajandusele eraldada 40 protsenti kogu ühenduse eelarvest nagu seni. Ka usub ta, et Eesti eesistumisel saab olema põhiroll ühise põllumajanduspoliitika suunamisel uuele kursile.

-Kuidas Euroopa põllumajandusel praegu läheb? Millega võib rahul olla ning mis tekitab muret?

Pärast 2020. aastat peame Euroopa Liidu põllumajanduses olema valmis ümberkorraldusteks. Näha on, et rohkem tuleb keskenduda sisulistele poliitikamuutustele. Fookus peaks olema tegevpõllumeestel, eriti nendel, kes peavad väikeseid ja keskmise suurusega farme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles