Neli kruiisilaeva toob täna Tallinna suure hulga turiste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas.
Turistid Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Neljapäeval sildub Tallinnas neli kruiisilaeva, mis toovad linnaga tutvuma 3800 kruiisituristi.

Kell 8 sildus Tallinnas kruiisilaev Marina, mis tõi linnaga tutvuma laevaagentuuri Estma vahendusel kuni 1100 turisti, laev väljub Tallinnast kell 18.

Kell 9 saabus Tallinnasse kruiisilaev Costa Mediterranea, mis tõi laevaagentuuri Estma vahendusel linnaga tutvuma kuni 1500 kruiisituristi. Laev väljub pealinnast kell 17.

Kruiisilaev Ocean Majesty saabub pealinna kell 12 ning toob Estma vahendusel pealinna kuni 450 kruiisituristi. Laev väljub Tallinnast kell 18.30.

Viimasena jõuab Tallinnasse kell 13 kruiisilaev Albatros, mis toob linnaga tutvuma kuni 750 kruiisituristi. Laev väljub kell 19.

Tänavuse kruiisihooaja jooksul on Tallinnasse kokku oodata 314 kruiisilaevakülastust, mis toovad Eesti pealinnaga tutvuma üle poole miljoni inimese. Kaheksa laeva külastavad Tallinna esmakordselt. Suurim sel aastal Tallinnas peatuv laev on 333,3 meetri pikkune MSC Fantasia, mis võtab pardale 3800 reisijat ja saab olema läbi aegade pikim Tallinnas peatunud kruiisilaev.

Kahel päeval, 21. mail ja 20. juulil peatuvad Tallinnas korraga kuus erinevat kruiisilaeva. Tihedaimad päevad tõotavad tulla 7. juuni, 29. juuni, 3. juuli ja 1. august, mil linna on oodata üle 9000 kruiisireisija.

Eelmisel aastal peatusid kruiisilaevad Tallinnas 271 korda, laevade pardal oli kokku 474 000 kruiisireisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles