Reisibüroo kasum tegi võimsa hüppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estravel.
Estravel. Foto: Toomas Huik

Reisiagentuuri Estravel müügikäive langes möödunud aastal 1,3 protsenti 75 miljonile eurole, samas kui maksueelne kasum tõusis 30,8 protsenti 1,6 miljonile eurole.

Estraveli kaudu reisis 2016. aastal iga päev keskmiselt 487 inimest, kes külastasid kokku 169 erinevat riiki, teatas Estravel.

Ettevõtte suurimaks tootegrupiks on lennupiletid, mis moodustab 55 protsenti kogumüügist. Teisel kohal on hotellimajutus ning kolmandal pakett-reiside ja kruiisireiside müük.

Kliendigruppide lõikes kasvas 2016. aastal enim müük äriühingutele, moodustades 41 protsenti kogumüügist. Müük eraisikutele oli pea sama suur – 39 protsenti, riigi ja avaliku sektori asutused moodustasid kogumüügist 16 protsenti ja edasimüüjad 4 protsenti.

Kõige enam reisisid Estraveli kliendid 2016. aastal Euroopa riikidesse, millest populaarseim oli naaberriik Soome. Teisel kohal oli siseturismi teenuste müük ning järgnesid reisid Aasiasse ja Põhja-Ameerikasse.

Keskmine Estravelist ostetud lennupilet on läinud aastaga 7 protsenti odavamaks. Kui 2016. aastal maksis keskmine lennupilet 354 eurot, siis aasta varem oli see 27 eurot kallim.

«2016. aastal keskendusime uutele turgudele laienemisele. Märtsis toimunud aktsiatehinguga omandasime sajaprotsendiliselt Sydneys asuva rahvusvahelise lennuagentuuri ja reisibüroo Aero Travel Pty Ltd.,» ütles Estraveli juhatuse liige Aivo Takis.

«Augustis ostis Estraveli grupp Eesti ettevõtte Estintour OÜ, mis on spetsialiseerunud Venemaa, Valgevene ja Ukraina reisidele,» rääkis Takis, kes lisas, et laienemine jätkub ka tänavu – 2017. aasta kevadel sisenes Estravel USA turule, asutades Pheonixis tütarettevõtte Preferred Travel Services LLC.

«2016. aastal oli turismisektori suurimaks trendiks kruiisireisimise populaarsuse kasv. Ka Eesti kruiisireisijate arv kahekordistus aastaga. Suurenenud klientide huvi tõttu avasime kruiisiagentuuri CruiseCentre, mille valikus on üle 100 rahvusvahelise kruiisiettevõtte ja mis opereerib kruiisiportaali kruiis.ee müüki,» lisas Takis.

Estravelil on kaheksa esindust kuues Eesti linnas, tellimiskeskus Tartus, filiaal Lätis, tütarfirmad Leedus, Austraalias ja USA-s Phoenixis. Estravelile kuulub lennupiletite odavmüügiportaal SKY24.EE ja kruiisiportaal kruiis.ee, lisaks opereerib Estravel laevapiletid.ee müüki. Ettevõttes töötas 2016. aastal 190 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles