Ülepeakaela tehtud maksupakett loob ebakindla riigi kuvandi (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ernst & Young Baltic ASi partner ja maksuekspert Ranno Tingas aasta ettevõtja tiitli üleandmise üritusel Kultuurikatlas.
Ernst & Young Baltic ASi partner ja maksuekspert Ranno Tingas aasta ettevõtja tiitli üleandmise üritusel Kultuurikatlas. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi valitsuse maksuplaanides tehti kuni viimse hetkeni muudatusi, on ekspertide ja ettevõtjate hinnang ikka sama hukkamõistev: see on ülepeakaela tehtud pakett, mida tuleb peagi parandama hakata ja mis annab suure hoobi Eesti ettevõtluskeskkonnale.

Eile kiideti veel riigikogus kas lõplikult või teisel lugemisel heaks ports valitsuse uusi makse, mis hakkavad kehtima järgmise aasta jaanuarist. Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis ütles, et praegune valitsuse maksupakett on kokku klopsitud kiirustades ja ilmselt tuleb seda juba sügisel parandama hakata.

«Kuna kogu asi toimub kiirustades ainult selle nimel, et kõik maksukoormust suurendavad muudatused oleks enne 1. juulit vastu võetud, siis me usume, et juba sügisel läheb vigade parandamiseks,» ütles Lehis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles