Eesti käivitusfirmad otsivad endale võimekaid spetsialiste

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnopoli turundusjuht Martin Goroško.
Tehnopoli turundusjuht Martin Goroško. Foto: Artur Sadovski.

Mitmed Tallinna Tehnopolis tegutsevad käivitusfirmad (nn startup ettevõtted) on jõudnud oma arenguga nii kaugele, et oma ridadesse otsitakse uusi spetsialiste.


Tehnopoli turundusjuhi Martin Goroško sõnul on sobiva personali leidmine keeruline - head inimesed on reeglina hõivatud ning kuna käivitusfirma ärimudel eeldab kiiret tegutsemist, ei jagu aega uute inimeste väljakoolitamiseks.

Seetõttu otsibki Tehnopol kontakti inimestega, kes ennast selliste ettevõtete juures teostada sooviks.

Goroško sõnul on hetkel Tehnopolis 6-7 sellist firmat, kes endale spetsialiste otsivad. Kõige enam pitsitab nimetatud firmasid rahvusvahelise müügi pool – otsitakse inimesi, kes oleksid suutelised käivitama rahvusvahelist müüki.

Lisaks otsitakse turundusspetsialiste ning inimesi tootearenduse ja projektijuhtimise valdkonna tarvis.

Mitmed käivitusettevõtted ootavad oma ridadesse inimesi poole või veerand kohaga või siis projektipõhiselt. Kindlasti eeldab kaasalöömine nimetatud firmades häid (ettevõtlus)kogemusi ning suurt kontaktivõrgustikku. Kasuks on ka igasugune kogemus rahvusvahelistelt turgudelt.

Kõikidel ettevõtetel on paigas ärimudel ja strateegia ning see on Tehnopoli poolt heaks kiidetud. Enamusel ettevõtetel on valmis arendatud ka toode või teenus ning tehtud on esimesed sammud välisturgudele sisenemiseks.

Goroško sõnul loodetakse vajalikud inimesed leida kuu ajaga. Teiste seas otsivad endale uusi spetsialiste sellised firmad nagu TaxiPal, Toggle ja Streamtainment

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles