Endover kogus endise Mereakadeemia hoone ümberehituseks üle kuue miljoni euro

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustakivi tee 25 12-korruseline hoone, kus varasemalt tegutses Mereakadeemia, kujundatakse 2017. aasta lõpuks ümber ligi 300 korteriga elamuks.
Mustakivi tee 25 12-korruseline hoone, kus varasemalt tegutses Mereakadeemia, kujundatakse 2017. aasta lõpuks ümber ligi 300 korteriga elamuks. Foto: Tiit Mõtus/Endover Kinnisvara

Endover Kinnisvara emiteeris 6,5 miljoni euro väärtuses võlakirju endise Mereakadeemia hoone kortermajaks ümberehitamiseks. Investorid on tänaseks omandanud ligi kuus miljonit ning ülejäänud summa täismärkimiseks on olemas nõudlus järelturult. 

Võlakirjade emitendiks on Vega Residents OÜ, mis on Lasnamäele rajatava ligi 300 korteriga 12-korruselise hoone arendamiseks loodud projektiettevõte, teatas ettevõte. Mereakadeemia endise hoone arendusega tekib Tallinnasse juurde ligi 15 000 ruutmeetrit uut elupinda.

«Võlakirjaemissiooni eesmärgiks oli siseneda kapitaliturgudele ja pakkuda investoritele võimalust osaleda ainulaadse elamukinnisvara arenduses – kaasates neid Eesti suurimasse korterelamu arendusprotsessi,» sõnas Endover Kinnisvara juhatuse liige Robert Laud nii Eesti, Läti kui Leedu investoreid kaasanud protsessi osas.

«Pool võlakirjade mahust märgiti täis Eesti investorite poolt, ülejäänud Läti ja Leedu investorite poolt. Sealhulgas oli nii institutsionaalseid kui erainvestoreid,» lisas Laud.

«Kinnisvaraarendaja seisukohalt on see julge ja uuenduslik samm, sest Eesti äritegevus ei hiilga oma finantssügavusega – siin otsitakse kapitali peamiselt pankadest. Endoveri Vega projekt on unikaalne, sest finantseeriti sajaprotsendiliselt läbi kapitaliturgude,» märkis Redgate Capitali juhatuse liige Aare Tammemäe.

Ta ütles, et talle tulid emissiooni tulemused positiivse üllatusena. «Kolme Balti riigi peale osales kokku üle 50 investori, mis näitab kapitaliturgude tunnustust Endoveri kui usaldusväärse partneri suhtes,» lisas Tammemäe.

Võlakirjaemissiooni finantsnõustaja oli Redgate Advisory Services OÜ ning juriidiline nõustaja Ellex Raidla Advokaadibüroo OÜ. Võlakirjade tagatisagendiks on Advokaadibüroo Hedman Partners & CO.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles