EVR Cargo investeerib 35 miljonit eurot vagunitesse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EVR Cargo Tapa depoo
EVR Cargo Tapa depoo Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eesti riigile kuuluv raudtee-ettevõte EVR Cargo sõlmis 17,8 miljoni euro suuruse lepingu, millega soetab 300 konteinerplatvormi ja 200 poolvagunit. 

Tegu on vaid esimese osaga 35 miljoni euro suurusest vagunitesse investeeringute plaanist, teatas EVR Cargo.

«Vagunite rent on kasvav ärisuund, millega oleme intensiivsemalt tegelenud alates eelmise aasta suvest. Aastaga oleme kasvatanud vagunite renditulu 157 protsenti. Meie hinnangul positiivne trend jätkub, seega peame vagunitesse investeerimist mõistlikuks ning plaanime seda jätkata,» ütles EVR Cargo juhatuse esimees Raul Toomsalu.

EVR Cargo soetab vagunid kahest Venemaa tehasest otse, varem on selliseid oste tehtud läbi vahendajate. Esimesed vagunid antakse plaanide kohaselt EVR Cargole üle juba käesoleva aasta juuni lõpus ja viimased augustis.

«Kui kõnealune tehing kulgeb plaanide kohaselt, siis asume realiseerima oma investeeringute plaani järgmist etappi,» kommenteeris EVR Cargo juhatuse esimees Raul Toomsalu.

Konteinerplatvormid plaanib EVR Cargo rendile anda rahvusvahelistele suurklientidele, kes teenindavad Hiina ja Euroopa vahelist kaubavedu. Poolvagunid on plaanitud rentida puistekaupade veoks Venemaa kasvavale siseturule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles