SEB pakub kolmapäevast viipekaarte

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB kontor
SEB kontor Foto: Liis Treimann

Alates kolmapäevast hakkab SEB Pank pakkuma oma klientidele viipekaarte, millega on võimalik teha viipemakseid. 

Esialgu toetavad uut funktsiooni MasterCardi deebet- ja krediit-viipekaardid, tulevikus laieneb see kõikidele kaarditoodetele.  Viipemakse on võimalik, kui nii kaart kui makseterminal vastavat tehnoloogiat toetavad ning tehingu summa ei ole suurem kui 10 EUR, teatas SEB Pank. 

«Tulime viipekaardiga välja hetkel, mil seda makseviisi toetavate SEB terminalide osakaal ületas 60 protsenti kogu SEB terminalide hulgast. Aasta lõpuks kasvab see number 70 protsendini. Uut funktsiooni toetavad ka kõik SEB nutiterminalid,» ütles SEB Balti kaardivaldkonna juht Meelis Nurk.

«Tulenevalt läbirääkimistest VISA ja MasterCardiga näeme lähitulevikus selle arvu edasist suurenemist. Meie eesmärgiks on pakkuda laiemat kasutusvõimalust uudsele ja mugavale makseviisile. Samuti on arendamisel lahendused, mis võimaldaksid tulevikus kõiki makseid kontaktivabalt sooritada.» 

SEB pakutud viipemaksefunktsiooni aktiveerimiseks tuleb esimene ost sooritada PIN-koodiga. Turvalisuse kaalutlustel küsib süsteem aeg-ajalt ka edaspidi viipemaksete kinnitamiseks PIN-koodi. Eestis on võimalik teha viipemakseid 10-eurose limiidi piires.

Teistes riikides võivad viipemakselimiidid Eesti omast oluliselt erineda. Üsna paljudes Euroopa riikides jäävad viipemaksete limiidid vahemikku 20 kuni 40 eurot, mistõttu soovitame sageli reisivatel klientidel mõelda oma kaardi viipemakselimiidi peale. SEB kliendid saavad kaardilimiiti mugavalt oma internetipangas muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles