Soomes käib analüütikute optimismivõistlus

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti majandus on seotud ja tugevas sõltuvuses Soome majandusega. Pildil Soome peaminister Juha Sipilä ja Eesti peaminister Jüri Ratas 10. juunil toimunud jalgpalli sõpruskohtumisel.
Eesti majandus on seotud ja tugevas sõltuvuses Soome majandusega. Pildil Soome peaminister Juha Sipilä ja Eesti peaminister Jüri Ratas 10. juunil toimunud jalgpalli sõpruskohtumisel. Foto: RAIGO PAJULA/AFP/Scanpix

Vaatamata esmaspäeval puhkenud valitsuskriisile on Soome analüütikud põhjanaabrite majanduse suhtes üha optimistlikumad. Võiks öelda, et alanud on analüüsimajade omamoodi võistlus, kes tõstab kasvuprognoosi kõige kõrgemale.

Nordea üllatas esmaspäeval selle aasta majanduskasvu prognoosi tõstmisega koguni kolme protsendini. Kui prognoos tõeks osutub, tähendaks see kiireimat kasvu alates 2007. aastast. Varem ennustas pank põhjanaabritele vaid 1,3-protsendilist majanduskasvu.

«See on suurim ülespoole revisjon, mida me pole Nordeas mitte kunagi varem teinud,» vahendas Nordea peaökonomisti Aki Kangasharju prognoosi esitlust Helsingin Sanomat. Ka 2018. aasta kasvuprognoosi korrigeeriti üles – kahele protsendile võrrelduna varasema 1,5 protsendiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles