Eesti tegi hiigelhüppe kiiremini kallineva kinnisvaraga riikide hulgas (4)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööd Tallinnas Maakri tänaval.
Ehitustööd Tallinnas Maakri tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti tõusis maailma kõige kiiremini kallinevate eluasemetega riikide seas kaheksandaks, Euroopas saavutasime lausa kolmanda positsiooni, selgub The Knight Frank Global House Price Indexist.

Aasta tagasi platseerus Eesti sama indeksi järgi alles 42. kohale.

Tänavu esimeses kvartalis olid Eesti kinnisvarahinnad mulluse sama ajaga võrreldes 10,7 protsenti kallimad, selgus hiljuti avaldatud uuringust.

Euroopas valitses kiirem hinnatõus veel üksnes Maltal 12,6 protsenti ja Tšehhis 11 protsenti. Need riigid hoidsid maailma riikde võrdluses vastavalt kuuendat ja seitsmendat positsiooni. Uuringu korraldajaid paneb selline tulemus õlgu kehitama, sest nad nimetavad Euroopa tulemust eklektiliseks segaduseks.

Maailma tippudest edestasid meid eluasemete hinnatõusuga Island 17,8, Hong Kong 14,4, Uus Meremaa 13,8, Kanada 13,5 ja Türgi 13,3 protsendiga.

Eesti naaberriigid ja olulisimad äripartnerid jäid 55 riigi kohta peetavas arvestuses mõnevõrra tahapoole. Rootsi oli 8,2-protsendilise tõusuga tabelis 15., Leedu jäi 8 protsendiga 15. kohale, Läti oli 7,9 protsendiga 19., Venemaa 4,6 protsendiga 34. ja Soome 0,6-protsendilise hinnatõusuga 46.

Ülevaadet saate lugeda siit.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles